Politika privatnosti

www.sebenico-villas.com je web stranica na kojoj Izdavač pruža informacije o proizvodima i uslugama koje Izdavač nudi.

Korisnik web stranice www.sebenico-villas.com ili općenito usluga Sebenico Villas obrta, vl. Antonio Grubišić, Grubišići 22a, 22000 Bilice - Šibenik oib:92607336175 , pravna je ili fizička osoba koja na bilo koji način, izravno i neizravno, koristi ili je koristio, pristupio ili pristupio web stranici www.sebenico-villas.com ili koristio usluge (u daljnjem tekstu: "Korisnik").

Web stranica znači sve web stranice i njihove odjeljke pod domenom www.sebenico-villas.com.


Općenito

Ova Pravila o privatnosti reguliraju uvjete i odredbe u vezi s postupkom rukovanja s osobnim podacima Korisnika i objašnjavaju metode prikupljanja, obrade i zaštite osobnih podataka.

U Sebenico Villas-u obrtu, vl. Antonio Grubišić, Grubišići 22a, 22000 Bilice - Šibenik oib:92607336175, znamo koliko su privatnost i zaštita osobnih podataka važni našim korisnicima i stoga želimo biti jasni u prikupljanju, korištenju i pohrani osobnih podataka.

Ova Pravila o privatnosti primjenjuju se na bilo koju web stranicu pod domenom www.sebenico- villas.com koja je vlasništvo Sebenico Villas obrta, vl. Antonio Grubišić, Grubišići 22a, 22000 Bilice - Šibenik oib:92607336175,, ili na bilo koji pristup uslugama koje se pružaju putem interneta, bez obzira na to o tome koriste li korisnici računalo, pametni telefon, tablet ili drugi pametni uređaj za pristup.

Korištenjem ovih web stranica Korisnici izražavaju svoj pristanak s ovdje predstavljenim uvjetima i odredbama te se slažu s korištenjem web stranice www.sebenico-villas.com i ostalim uslugama koje se putem Interneta pružaju u skladu s njima.

Pravo korištenja ovih web stranica i usluga osobno je pravo Korisnika koje se ni na koji način ne može prenijeti na druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu lozinki, ako one postoje kao takve.

Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad postoje uobičajeni tehnički problemi tijekom normalnog rada internetske mreže koji mogu prouzročiti prekid usluga ili druge događaje koji su izvan kontrole izdavača i iz tog razloga nije odgovoran za gubitak podataka koji može se dogoditi tijekom prijenosa informacija na Internetu ili bilo kojeg drugog događaja koji se može dogoditi tijekom pružanja usluga Izdavača.


Izmjene i dopune politike privatnosti

Izdavač zadržava pravo izmjene ili ukidanja bilo kojeg segmenta svog poslovanja, uključujući, bez ograničenja, razdoblje dostupnosti, sadržaj kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje web stranica. Isto tako, Izdavač može zaustaviti slanje podataka ili dijela podataka, može promijeniti ili otkazati bilo koji način prijenosa podataka i može promijeniti brzinu prijenosa podataka, kao i bilo koje druge njihove karakteristike.

Izdavač zadržava pravo da, u slučaju da smatra potrebnim, u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ukine ili izmijeni bilo koju odredbu ovdje spomenutih Pravila o privatnosti. Ako se izmijene Pravila o privatnosti i Korisnik nastavi koristiti naše usluge ili web stranice www.sebenico-villas.com, smatrat će se da pristaje na izmijenjena Pravila o privatnosti. Svaka eventualna izmjena ili poništenje Politike privatnosti stupa na snagu prema trećim stranama odmah nakon objave na web stranicama www.sebenico-villas.com . Bilo koja upotreba predmetnih web stranica od strane Korisnika, osim upoznavanja s izmjenama i dopunama Politike privatnosti nakon što su takve izmjene učinjene, smatrat će se pristankom na njih.

Potičemo svakog korisnika da pažljivo pročita Pravila o privatnosti, kao i sve ostale odredbe kako bi saznao postupak u vezi s njegovim osobnim podacima svaki put kada koristi naše usluge ili web stranicu www.sebenico-villas.com.

Važno je da Korisnik prati sva ažuriranja ovih Pravila o privatnosti i ostalih odredbi u vezi s korištenjem web stranica i usluga. Iako to nismo dužni, korisnike možemo obavijestiti o određenim izmjenama i dopunama ovih Pravila o privatnosti objavljivanjem ili slanjem e-pošte. Najnovija verzija ovih Pravila o privatnosti uvijek će biti dostupna ovdje, a Korisnik može provjeriti datum izmjene kako bi znao kada je posljednje ažuriranje.


Kako prikupljamo podatke?

Osobne podatke korisnika prikupljamo kad ih korisnik pošalje ili nam dopusti da ih koristimo. Primjerice, putem obrasca na web mjestu www.sebenico-villas.com , e-poštom, telefonom, poštom ili u pisanom obliku ili putem društvenih mreža putem kojih nas Korisnik može kontaktirati. U iznimnim slučajevima i kada je to zakonom dopušteno, podatke korisnika možemo dobiti iz drugih izvora.


Koje podatke prikupljamo?

Kako bismo odgovorili na određene korisničke upite, prilagodili sadržaj korisniku, prilagodili reklamne poruke u skladu s interesima ili ponašanjem korisnika i poboljšali korisničko iskustvo općenito, prikupljamo sljedeće podatke:

Podaci koje Korisnik daje izravno i koje prikupljamo putem obrazaca web stranice www.sebenico-villas.com, e-poštom, putem društvenih mreža ili telefonom.

 • Ime i prezime
 • Email adresa
 • Adresa, broj PO BOX-a, Grad
 • Telefonski broj
 • Poruka ili upit korisnika

Podaci o korisnikovoj uporabi web stranice www.sebenico-villas.com , uključujući podatke o uređajima i sustavima putem kojih korisnik pristupa web stranici, poput vrste uređaja, vrste operativnog sustava, internetskog preglednika, IP adrese, piksela i drugog podaci o sustavima s kojima Korisnik pristupa web mjestu.
Podaci iz statističkih dnevnika koji putem kolačića prate ponašanje korisnika na web mjestu, dijagnostičke i analitičke podatke, podatke o tijeku korisnika i korake na web mjestu. Isto tako, uključuju informacije i podatke o korisnikovim aktivnostima i interakciji s web stranicama koje koristimo za bolje razumijevanje potreba korisnika ili mogućih problema u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva na web mjestu. Možete pročitati više o tome kako koristiti podatke pohranjene u kolačiće ovdje .
Podaci o korištenju e-pošte koji podrazumijevaju vrijeme otvaranja odgovora poslanog e-mailom, broj otvaranja i broj klikova na odgovor poslan e-mailom.
Podaci dobiveni od treće strane koji podrazumijevaju korisničke podatke i druge javno dostupne izvore dopuštene zakonom, na primjer, društvene mreže i možemo ih kombinirati s ostalim podacima koje dobivamo od korisnika.
Ostali podaci koje možemo prikupiti o Korisniku, o njegovom korištenju web stranice www.sebenico-villas.com ili korištenju naših usluga te o vrsti i načinu prikupljanja bit će objašnjeni na mjestu na kojem su prikupljeni i biti obrađeni uz suglasnost Korisnika. Korisnik može odbiti davanje određenih osobnih podataka, ali to bi moglo utjecati na mogućnosti korištenja određenih usluga. Korisnik je dužan dostaviti određene podatke, a Sebenico Villas-a, vl. Antonio Grubišić, Grubišići 39, 22000 Bilice - Šibenik oib:92607336175 , jer ih je kontrolor dužan obrađivati ​​u skladu sa Zakonom.


Kako koristimo podatke?

Osobni podaci dobiveni od Korisnika mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

 • Što se tiče korištenja naših usluga, to su mogućnosti odgovaranja na specifične upite korisnika.
 • Kako biste uspostavili kontakt u vezi s postupcima, koji mogu uključivati ​​obradu podataka u svrhu izrade poslovnog plana ili ponude.
 • U cilju poboljšanja općeg korisničkog iskustva na web mjestu, razumijevanja želja i potreba korisnika te poboljšanja naših usluga.
 • U svrhu pružanja relevantnijeg oglasa, odnosno prikazivanja oglasa koji su u skladu s interesima korisnika ili se temelje na ponašanju i aktivnostima korisnika na web mjestu
 • Za slanje promotivnih obavijesti e-poštom, poput obavijesti o posebnim ponudama, pogodnostima, ponudama, popustima i obrazovnim materijalima.
 • Za analitičku i statističku obradu kako bi se bolje razumjelo kako Korisnici koriste naše usluge i web stranicu.
 • Istražiti i analizirati tržište i klijente kako bismo bolje razumjeli potrebe tržišta i saznali više o našim klijentima kako bismo im mogli ponuditi najrelevantniju komunikaciju i bolju uslugu uopće.
 • Kako bismo podijelili osobne podatke s našim izvršiteljima ugovora o obradi podataka poput naših IT i infrastrukturnih partnera, marketinških partnera, knjigovodstvenih službi ili partnera za smještaj.
 • Za potrebnu obradu obveznu prema Zakonu i drugim aktima.

Koristimo aplikacije / platforme koje su naši ugovorni obrađivači obrade podataka i s kojima imamo Ugovor o korištenju i zaštiti osobnih podataka u svrhu obrade osobnih podataka korisnika.

G Suite - platforma koja služi za čitav niz Googleovih poslovnih aplikacija. Koristimo poslovne aplikacije za zaštitu poslovnih dokumenata koji također mogu sadržavati osobne podatke korisnika, e-mail komunikaciju s partnerima i potencijalnim i postojećim korisnicima naših usluga.


Kako pohranjujemo podatke?

Podaci korisnika pohranjujemo na vlastite poslužitelje smještene u Hrvatskoj i na poslužitelje dobavljača usluga u oblaku koji se nalaze u EU i SAD-u.

Mi pohranjujemo i obrađujemo samo one podatke i od onih korisnika koji su dali osobni pristanak za njihovu obradu i u svrhe koje ne izlaze iz opsega svrha spomenutih u ovim Pravilima o privatnosti. U slučaju iznimne pohrane i obrade podataka koji ne spadaju u opseg ovih Pravila o privatnosti, Korisnik će biti obaviješten prije takvog slučaja. Zaštita privatnosti osobnih podataka trajna je i poduzimamo sve mjere zaštite dotičnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Sukladno Zakonu o računovodstvu, računovodstveni podaci zaštićeni su 11 godina.

Za više informacija o tome gdje i koliko dugo se podaci korisnika pohranjuju kontaktirajte nas na info@sebenico-villas.com.


Kako štitimo osobne podatke korisnika?

Osobne podatke korisnika i njihovu zaštitu shvaćamo ozbiljno i trajno primjenjujemo odgovarajuće organizacijske, fizičke i tehničke mjere kako bismo zaštitili sve osobne podatke koje prikupljamo.

Poduzeli smo niz mjera u svrhu zaštite osobnih podataka:

 • Pravilnik o Sebenico Villas, vl. Antonio Grubišić, Grubišići 22a, 22000 Bilice - Šibenik oib:92607336175, zaštita i obrada podataka klijenata.
 • Procjena rizika i sigurnosti računalne opreme i poslužitelja koji se koriste za pohranu osobnih podataka.
 • Korištenje sigurnih i pouzdanih poslužitelja za pohranu podataka.
 • Pažljiv i odgovoran odabir izvođača obrade i potpisivanje ugovora o zaštiti podataka sa svim izvođačima obrade podataka.
 • Obuka zaposlenika o važnosti povjerljivosti, održavanju sigurnosti i privatnosti te ponašanju u vezi s osobnim podacima korisnika.
 • Imenovanje odgovorne osobe (Službenika) za zaštitu i zaštitu osobnih podataka.

Nećemo isporučivati, prenositi ili pružati osobne podatke korisnika trećim stranama, osim onima koje su spomenute u ovim Pravilima o privatnosti i onima s kojima imamo ugovor o zaštiti osobnih podataka. Iznimno, podatke možemo dostaviti trećoj strani ako je to potrebno radi zaštite vitalnih interesa Korisnika, obvezno po zakonu, nužno u svrhu pravnih postupaka, koje Korisnik izričito traži ili je potrebno odgovoriti na njegov zahtjev.

Osobni podaci za koje osnova ili pristanak za obradu više ne mogu se čuvati u svrhu statistike ili vođenja povijesti komunikacije, ali dotične podatke nećemo obrađivati ​​ni na koji način i zaštitit ćemo ih od neovlaštenih pristup ili upotrebu.

Moramo napomenuti da, bez obzira na mjere koje smo poduzeli za zaštitu osobnih podataka, niti jedna web stranica, elektronički prijenos, računalna mreža ili bežična mreža nisu u potpunosti sigurne.


Koja su prava korisnika u vezi s osobnim podacima?

Korisnik može ostvariti svoja prava u vezi s osobnim podacima u obradi u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga, osim u vezi s podacima koje prikupljamo prema Zakonu. Ta prava podrazumijevaju:

 • Pravo pristupa osobnim podacima i svrhe njihove obrade
 • Pravo na promjenu osobnih podataka
 • Pravo na brisanje osobnih podataka
 • Pravo na ograničenu obradu osobnih podataka i pravo na promjenu svrhe obrade
 • Pravo na slanje osobnih podataka
 • Pravo na povlačenje privole za obradu osobnih podataka

Korisnik može ostvariti svoja prava slanjem poruke na info@sebenico-villas.com.


Kontaktirajte nas

U slučaju da imate bilo kakvih pitanja u vezi zaštite ili obrade osobnih podataka, kontaktirajte nas na info@sebenico-villas.com ili na adresu Sebenico Villas, Bilice Grubišići 22a, 22000  - Šibenik.

U slučaju da smatrate da se u vezi s vašim podacima ne ponašamo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Uredbom GDPR i ako se to ne može riješiti u suradnji s nama, možete podnijeti žalbu nadležnom tijelu - Osobni podaci Agencija za zaštitu.

Posljednji amandman: 04.11.2020.